Var försiktig i trafiken

Motorcyklar används ju inte bara för att sporta utan för många är det en livsstil. Det är en stor passion som används till både nytta och nöje men för den som aldrig har provat kan det däremot vara svårt att förstå känslan. För att förstå den känslan finns det alltid möjlighet att prova själv men för den som inte är lika äventyrlig så går det bra att läsa om det. Mängder av personer delar med sig av glädjen med motorcyklar, till exempel www.trollbikers.se som skriver om nyttiga saker kring ämnet och om sina äventyr på sadeln.

Men även om det är en fantastisk upplevelse att sätta sig på sadeln så finns det en del saker som måste beaktas. Att åka motorcykel har självklart sina risker, även om det gäller att åka i trafiken eller sporta. Det finns en stor brist på säkerhet och konsekvenserna kan bli svåra vid en kollision. Kraven för motorcyklister i trafiken är höga eftersom de inte syns lika bra som en bil. Ett tips är ett utgå från att ingen ser en även om man har på sig varselväst, anpassar hastigheten och håller avstånd. Även om andra gör fel så kan man enkelt stanna.

Man kan inte vara helt trygg i trafiken men det finns saker man kan göra för skydda sig själv:

Respektera hastighetsbegränsningarna. Det finns hastighetsbegränsningar av en anledning, se till att respektera dessa och inte köra för fort. I många olyckor som skett har hastigheterna varit över det tillåtna. Det kan inte bara orsaka en olycka att köra för fort utan det kan även göra skadorna värre.

Använd alltid skyddskläder. Kläderna behöver vara anpassade för mc-körning och det är otroligt noga med passformen. Är kläderna för stora så kan de inbyggda skydden hamna fel.

Använd alltid hjälm. Genom att använda rätt hjälm kan man förhindra att få bestående hjärnskador vid en krock. Hjälmen behöver alltid vara ny för att passformen ska vara bra.