En paus i åkandet

Att sitta en hel dag på sadeln gör till slut ont. Kroppen känns mörbultad och nästan alla kroppsdelar gör ont. Samtidigt känner man sig däremot befriad. Det finns inget som slår att känna vinden och kraften i motorcykeln. Känslan är oerhört speciell och det är svårt att förklara för någon som inte har varit med om det. Efter en hel dag är det däremot inte den bultande kroppen man känner utan man känner eufori. Det är först när man sätter sig ner för att vila som man känner hur man ömmar. Det bästa med en roadtrip, förutom att köra motorcykel, är att hyra ett rum på ett Bed and Breakfast och lägga sig ner för att vila. Har man tur finns det till och med ett spa på stället.

Jag var nyligen i Säfsen som är ett väldigt underskattat område. Här kan man njuta av skidåkning och natur. Här finns till och med ett spa som var underbart att besöka efter en dag på motorcykeln. Kroppen blir väldigt stel när man har åkt motorcykel lika länge som jag har. Då är det faktiskt viktigt att unna sig något extra någon gång då och då. Jag valde att övernatta på ett väldigt varmt och hemtrevligt Bed and Breakfast efter en av mina turer i Säfsen. Säfsen Logi erbjöd mig en skön säng efter en lång dag och frukost på morgonen så att jag skulle orka ge mig ut igen. Är du någon gång i Säfsen så rekommenderar jag safsenlogi.se som tog emot mig väldigt väl. Efter en natt hos dem blir man verkligen återhämtad, i både kroppen och själen. Det är viktigt att vara utvilad när man ska ge sig ut på vägarna, i värsta fall kan det annars leda till olyckor.