Hallå i avgasröret

Idag skall jag dela med mig av lite tips och tricks när det gäller “allt det andra” kring pysslandet med extremsporter. Personligen anser jag att det är väldigt viktigt med en nyttig kost när man pysslar med saker som tär på både kropp och sinne!

När man pysslar med motorsporter är det väldigt enkelt att se snabbmat som ett enkelt sätt att täcka matbegäret. Att köra inom driven på McDonald’s eller dylikt är inte den största synden som kan begås men att göra det till en vana är så vettvilligt det bara kan bli! Skall sanningen fram så är det väldigt simpelt – hemlagad husmanskost är alltid godare, mer mättande och framförallt hälsorikare för både knopp och kropp!

Allting man handlar på en matbutik kommer alltid att vara mer hälsosamt än mat på en snabbmatsrestaurang där allting friteras in i det oändliga. Däremot är det viktigt att man varierar sin kost och att man inte alltid äter precis samma saker. Det allra viktigaste är givetvis att man hittar en passion för matlagning och att man inser hur gott och hur kul det faktiskt är att laga sin egen mat. Efter en hel dags slirande med motorcykeln finns det ingenting, och jag vill verkligen understryka ingenting, som ger mig mer glädje och ro än att tillbringa en timme vid spisen för att tillaga min drömmåltid. Dofterna, smakerna, tiden som bara flyger förbi, suget i mungiporna och saliven som får sig en extra produktionskick när man inser att det snart är förtäringsdags!

Ständigt envisades jag med att gå och handla i matbutiker. Ofta fick jag med mig en hel del goda och hälsosamma produkter men den tid och kostnad det gick åt för att ta mig till och från butiker för att bygga de mest fantastiska måltiderna var alldeles för tidskrävande och kostsamt för både plånboken och sinnet. Jag hade inte heller den kunskap som krävdes gällande matlagning och kulinariska sammansättningar för att få till ett perfekt slutresultat när jag väl stod vid spisen – i matbutiken verkade det som en god idé att köpa en del produkter men så fort jag kom igång med matlagandet insåg jag att produkt A inte gick ihop med produkt B. Lösningen på problemet? Matkassar på internet! Istället för att ränna i butiker med långa listor skapade av mitt icke så kulinariskt lagda sinne köper jag nu istället färdiga matkassar på nätet med recept sammansatta av experter och kockar. Detta gör att jag istället kan fokusera mer på mina hobbyer samtidigt som jag följer enkla recept som följer med i matkassarna som levereras vid dörren vid bestämda tider! Det är verkligen som natt och dag att tillaga enkla rätter som har satts samman av experter istället för att experimentera in i det oändliga med icke så smakfulla resultat.

Jag handlar min mat på ett och samma ställe – hemleverans vid dörren och låga priser – bästa matkassen 2017!
Ge det en chans och njut av det goda i livet!

Håkan.