Karlskoga Motorstadion

Karlskoga Motorstadion som ligger vid byn Gelleråsen och därför kallas även banan för just Gelleråsen. Från början var denna bana en grusslinga som var kring 1 km lång. Banan är idag 2 530 meter lång.

Karlskoga Motorstadion är en av Sveriges mest klassiska motorbanor. Banan har varit med i STCC-kalendern under många år. Denna bana är mycket tekniskt krävande samt att den har en relativt låg snitthastighet. På denna bana finna det flera klassiska kurvor. Bland annat ”trösen” som är startsvängen och ”Ejes kurva” som kräver stenhård inbromsning.

Gelleråsen ligger ett par kilometer utanför Karlskoga, det är lätt att ta sig hit. För publik finns det många lämpliga platser att stå på och titta på tävlingar tack vare en naturlig grässlänt så väl som läktare. Unikt är att man som åskådare kan se hela banan från alla publikområden. Denna bana är även den enda bana som har en scoreboard så att alla kan följa resultatet.

På Karlskoga Motorstadion har det även körts formel 1, det var mellan 1961-1963. Men dessa tävlingar räknades inte in i mästerskapen. Det var istället så kallade inbjudningstävlingar.

1970 under Kanonloppet skedde en mycket svår olycka som gjorde att man valde att bygga om banan rätt radikalt.

Besök Karlskoga Motorstadion

På Karlskoga Motorstadion är det inte bara tävlingar. Hit kan företag åka för att göra olika aktiviteter. Bohlin Racing står för dessa företagsaktiviteter och konceptet är för både privatpersoner så väl som företag. Bland annat kan man åka gokart, eller åka med raceutrustade Volvo C30, Formel Renault 2,0 eller Legend Cars.

Karlskoga Motorstadion går även att hyra om man vill. Det går att använda den till testverksamhet, säkerhetskörning, trackdays, klubbträffar, tävlingar och annat.

På Karlskoga Motorstadion kan man även komma och uppleva Trackdays och det oavsett om man är nybörjare eller proffs. Man kan köra med sin egen bil på en professionell racingbana under säkra förhållanden.

Konferenser

På Karlskoga Motorstadion finns det även bra möjligheter att ha konferenser. Kombinera viktigt arbete med racing, middagar och annat. Här finns det många bra lokaler för att ha konferens i och boende hittar du på hotellkarlskoga.se.

Tävlingar på Karlskoga Motorstadion

På Karlskoga Motorstadion körs det olika typer av tävlingar. Bland annat roadracing, racing, time attack samt många andra. Bland lopp som körs på denna bana kan vi nämna Kanonloppet, Velodromloppet grand prix, small cars, legends cup, nordic six hours cup, samt flera andra.