Familjen motocross

När en person i familjen har ett intresse som motocross så blir det lätt ett intresse för hela familjen. Vi som inte kör brukar hjälpa till som volontärer på tävlingarna på hemmaplan och som hejaklack när det körs på andra håll. Det blir en hel del bilåkande för alla. Först fram och tillbaka till sin hemmabana för träningar och sen när säsongen drar igång så blir det många mil kors och tvärs över landet för att delta i olika tävlingar.

Alla motocrossare med familjer vet också att det krävs en hel del packning för en sådan dag. Utöver själva crossen och all utrustning så är rena, torra kläder viktigt, regnställ och paraplyer samt matsäck som räcker till alla. Självklart ska man äta varm korv på plats och stödja de lokala arrangörerna men ofta krävs det lite mer för att orka med hela dagen.

Har man inte tillräckligt med varma kläder och regnställ de dagar de behövs så kan det bli otroligt långtråkigt och gnälligt, framför allt om man har yngre barn med sig. Detta brukar dock kunna övervinnas med bra regnkläder och låta barnen leka bäst de vill i leran.

När det väl är hemfärd så vet ni att det kan bli en tråkig uppgift att städa ur bilen. Om man inte har med en bra filt att täcka över sätena med och tidningspapper på golven som skydd för eventuella leriga skor och smutsiga byxbakar så har man ett hästjobb framför sig. Ibland verkar det inte spela någon roll hur noga man tvättat av sig och bytt kläder. Leran letar sig in ändå.

Det vi snabbt märkte när sonen började med motocross var att våran lilla bil helt enkelt inte räckte till för all packning så privatleasing blev lösningen på det problemet. Vi leasar en stor kombi som får plats med hela familjen och allt vi behöver för en dag på banan. Genom www.leasabil24.se kunde vi välja vilken bil vi ville ha och fick matchande erbjudanden hem i e-posten och kunde välja det som passade oss bäst.

Post navigation